четвъртък, 17 септември 2009 г.

Що е то лит. чик.?

Блог за стимул. Като за начало в него ще виждате продукти от типа "бързосмилаема" литература, така както я разбирам Аз. Тях ще наричам "лит. чик.", и не, не - няма нищо общо с чик-лита... "Лит. чик." е съкратено от "литературна чикия". Това са писмени продукции, с които десетки милиони блогове по света се пълнят всеки ден, опитивайки се да бъдат оригинални крайно безуспешно.
Тук стимул се търси за писане, не за оригиналност - за това и ще побълвам малко лит. чик. - като за старт.

Опитен блог. В лит. чик. като за начало ще представям съвременните хамелеони или поне тези, над които имам наблюдение - сега в София, а после и в останалите големи градове. Това са хора между 25-39 години, често от добро семейство, образовани, с интелект над средно ниво, открояващ се като характерен стил на облекло, средно или болно амбицирани кариеристи от всички браншове.. с три общи неща помежду си - любовта към секса, наркотиците и алкохола. По просто казано това са хора, който през деня правят всичко по силите си, за да подобряват духовния, физическия и материален статут, а нощем правят точно обратното. Това са хора, които работят от 9 до 18 ч. + извънредно и често + съботите, но това не им пречи партито да започва в четвъртък вечер и свършва в неделя сутринта. Това са хора, които ходят на фитнес и пазят диета денем, а през нощта пият и се друсат до откат, а на финала чукат без презервативи.

В лит. чик. запознатите ще припознаете стилово Фредерик Бегбеде, Сергей Минаев, малко Капоти и други пичове, които вече изпомпаха тази литературна стилистика.
Ще го карам на лит. чик.-ове, докато не напредна. До тогава обаче аз ще бъда един взискателен, литературен онанист и ще правя най-квалитетната селекция на четивно порно за всички заинтересовани.

3 коментара:

  1. Кефи ме, мен! Свежо е, не се взима насериозно...

    Един съвет, ако позволиш: Не слагай рамка на хората, които биха оценили този блог - не ги клиширай. Изненадите дебнат отвсякъде, за съжаление все по-рядко намираме хора, които да ни допаднат от пръв поглед...

    Поздрави

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за съвета, харесва ми и ще го имам предвид, Иване.

    Хубава седмица.

    ОтговорИзтриване
  3. Има хляб. Сега трябва само единия край да се резне и да се запълни с Ин, или Ян (винаги съм се чудил кое е мъжкото и кое "пунани"-то на това кръгче, нищо, че е ясно, че двата хромозома са в черното). Накратко, бредфък с повече масалце.
    За фитнеса, диетите и анти-шлифер мисленето много браво; не мога да не попитам, докога ще се даяни този режим? Колко зъби (и какви на цвят) ще имам на 40? Ще ми остане ли вярна любимата фраза "от две години не съм ползвал презерватив, а срамна болест никога не съм хващал, честно, копеле, имунитета се засилва с времето!" или ще се ъпгрейдне във виц за прокажени?
    Сега е ден и съм гузен, главате е оловна; довечера сигурно селф-дистръкшъна ще има повече смисъл.

    Keep it up, or semi-so,

    Ваш пиян,
    Дон Фекалия

    ОтговорИзтриване